2018. április 26., csütörtök

Könyvfesztivál 2018

Könyfesztivál élménybeszámoló

Tavaly voltam először Könyvfesztiválon: azelőtt derült ki, hogy megjelenhet a Felvont vitorlák és Varga Beával a fesztiválon találkoztam, hogy átbeszéljük a dolgokat.
Hihetetlen belegondolni, hogy elrepült egy év, újra könyvekkel telt meg a Millenáris, de én immár íróként, dedikálni mentem. Na jó, azért ugyanúgy bevásároltam, mint tavaly :)

Legfrissebb szerzeményeim :)

Sarah Andersenért párommal együtt rajongunk. Azt hiszem, a vidám képekben mind magunkra ismerünk. Kivéve Gáboromat - ő folyton engem ölelget nevetve, miközben azt kibálja "ez Te vagy!".
A nyomozós könyvet szintén ő kincsvadászta, azóta már meg is fejtettünk egy ügyet.
Én sem voltam rest, A Széthullott Birodalom teljesen saját zsákmány, régóta kíváncsi vagyok rá, úgyhogy miért is ne fogadjam örökbe az egész trilógiát egy kötetben? :)

A napom csúcspontjaként Demi Kirschnerrel és Bartos Zsuzsával dedikáltunk egy asztalnál, méghozzá kiváló hangulatban. Demi remek humorú, vagány csaj, Zsuzsáról pedig megállapítottuk, hogy csakis messzi tündérországból szökhetett (aminek földi neve Erdély, Brassó városa). Zsuzsától magam is beszereztem egy aláírást az Alkonyőrzők példányomba és jól kitárgyaltuk, hogy mit hogyan lehetne megvalósítani a sci-fi világából biotechnológus szemmel.


De ami leginkább boldoggá tette a napomat, az volt, hogy mennyien eljöttetek hozzám! Voltak, akik már Felvont vitorlákkal a kezükben érkeztek, és olyanok is, akiknek a pénztárra várva dedikáltam egy-egy még friss, újkönyv-illatú példányt.
Tudom, hogy sajnos akadtak páran, akik bár szerettek volna, végül nem tudtak eljönni az eseményre - remélem, veletek is mihamarabb találkozom! Én nagyon várom a következő lehetőséget :)


Dedikálás után nem siettem haza, hanem Zsuzsával és Bessenyei Gáborral először is lerohantuk a kávézót, hogy megújult energiával vághassunk neki a fesztiválnak.

Hármas szelfi: Bessenyei Gáboré a telefon, Bartos Zsuzsa élesíti a gombot, én meg stabilizálom a gépet ;)

Spirit Blissel mindenképp szerettem volna találkozni, így az ő dedikálóasztalához igyekeztem. Mostanság egymást segítjük az kézirataink javítgatásában: új könyve, a Rabszolgák kora egy nagyon érdekes világban játszódik majd, alig várom, hogy megjelenjen.
Hihetetlen nagy sor várt rá, így dedikálás közben nem akartam zavarni, félrehúzódtam a fényképezőcsapat mellé. Köztük volt Kolozs Kitti is, aki a blogomon látható illusztrációkat készítette a Felvont vitorlák főszereplőiről. Mindig imádok vele beszélgetni, most is remekül szórakoztam - egyetlen hibánk van, folyton elfelejtünk közös képet készíteni! Most sem történt másképp. Kitti, ha ezt olvasod, tudom, most ugyanúgy nevetsz, mint én. Ígérjük meg: legközelebb nem felejtjük el! ;)
Végül Blissel is tudtam még váltani pár szót, bár szegénynek sietnie kellett a pécsi vonatra. De ahogyan a beszámolójában olvasható, szerencsére az utazás alatt sem unatkozott :)
A napot a Fiatal Írók Társaságával zártam, akik meséltek a sok könyves előadásról, amelyekről én napközben lemaradtam.

Felsorolni sem tudom, hány ismerősbe botlottam és váltottunk egy-két szót. Azt hiszem, számomra ez a fesztivál legjobb része: akárhová fordultam, barátságos mosolyokat kaptam.

Köszönöm mindenkinek, akivel beszélgettem,
Annának, a legkedvesebb könyvpultosnak kétszeresen,
és legfőképp hálás szeretettel köszönöm minden olvasómnak, aki ellátogatott hozzám!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése