2017. október 13., péntek

Meridia trilógia I. - Borítótervező pályázat eredményhirdetésA pályázat kezdete óta reméltem, hogy sok jó borítótervet fogok kapni, és az örömöm nőttön nőtt, ahogyan teltek a napok. Csak 10-én, a verseny lezárásakor tudatosult bennem, hogy bizony, ebből az is következik, hogy pokoli nehéz döntés lesz kiválasztani az öt számomra legkedvesebbet.

Köszönöm a munkátokat!

Szeretném, ha mindenki ebből a bejegyzésből értesülne az eredményről, ezért pár nap csúszással, de végül privátban mindannyiótok (azok is, akik nem kerültek a kiemeltek közé) kap majd tőlem egy üzenetet, amiben megírom, mi tetszett a beküldött képeitekben.

De most következzenek azok a borítótervek, amelyeket ajánlani fogok a kiadónak. Bármelyiket szívesen látnám a polcokon is, de természetesen a végső döntés a kiadóvezetőé lesz.

Molnár Nikolett terve:


Egyszerű és nagyszerű! :)
Tetszik a párhuzam a szélfútta homok hullámai és a viharos tenger között, és mesterien van megoldva az átmenet. A sivatag és tenger ellentéte mint központi elem tehát megvan, és hogy még a könyvhöz illőbbé tedd, egy Tengerkígyót is elhelyeztél. Sajnos azon még alakítanék egy kicsit, a fej nem elég kivehető. Markánsabbá, dominánsabbá tenném a kígyót - de emellett is nagyon szép munka!

Győri Barnabás terve:


Amibe rengeteg minden belefért, mégsem hat túlzsúfoltnak.
Nagyon tetszik a kígyó (kár, hogy a cím pont félbevágja a fejét, emiatt kissé elveszik), és az is, hogy Anahita arcát és a hajót a gyűrűbe helyezted.  A fényhatás kissé sápadttá teszi az arcot, de a lány még így is szép. Nagyon jó háttérként a cserepessé száradt sivatagi föld és a kékes ég, a halvány, mégis jól kivehető vitorlákkal. A borító szerintem csalogató lehet a női olvasóknak, de a férfiaknak is.

Mezőfi Orsolya terve:


Meridia, ahol az ősök technológiája találkozik az utódok hajós kultúrájával.

A Tükörerdő az egyik kedvenc helyem, és nagyon jó megjelenítése a sivatagi szálnak. Imádom, ahogyan a tükrök kékjében megjelenik a tenger, így teremtve kapcsolatot a két történetszál megjelenítése között. És még a Tengerkígyó is helyet kapott, ötletesen a címbe csempészve.
Talán a hajó túl modernnek tűnik - nem tudom, ha valaki akár a fülszöveg olvasása nélkül rápillantana a borítóra, vajon fantasy kalandra számítana-e. De nekem tetszik, és sokszor visszatértem a képhez, hogy gyönyörködjek a Tükörerdődben :)

Földi Kata terve:


Amelynek tengerárként sodor el a hangulata...
Lágy, de a viharos tengerrel mégis könyörtelen. Igazán különleges alkotás. A cím betűtípusa kevésbé szerencsés, és a kígyó is kicsit elveszik, de ezek apróságok. A sodródó hajó, az álmodó papnő... sőt, akár a Tengeristennő maga is lehet. Én így képzelném el az Istennőt - Meridia nagytemplomának csarnokába azonnal felfestetném a képet.

Akinek a dedikált könyvet szeretném átadni:

Győri Barnabás


Barnabás két terve is bekerült az első ötbe, és nem véletlenül - mindegyiken látszik a kiemelkedően sok beléjük fektetett munka, a kidolgozottság.
Megtiszteltetés számomra, hogy ilyen odaadó munkát végeztél a regényemhez.
Végül a fenti képet választottam első helyezettnek.
Letisztult, mégis részletgazdag.
Nagyon tetszik a különleges betűtípus a címnél, a kiszáradt föld, a hegyek és a tenger ellentétje, a kép középpontjában levő kígyó (ami mégsem tolakszik, nyomja el a többi jelképet), és még a technológia is megjelenik.


Gratulálok!

A tervezőkön felül köszönöm mindazoknak, akik figyelemmel kísérték a versenyt!
Nektek melyik terv volt a kedvencetek?


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése