2017. március 5., vasárnap

Meridia I. - A Tengeristennő Bajnoka

A regény kéziratát neveztem az Aranymosás irodalmi válogatóra, és átjutott az előszűrésen. Az első fejezetek a verseny honlapján olvashatók. Ha tetszik az ízelítő, kövesd a bejegyzés alján található linket!

Meridia I.

A Tengeristennő Bajnoka


Ramal végigtekintett a Tükörerdő homoklepte völgyén – odalent vár rá, akit meg kell ölnie.
Levette az arca elé kötött kendőt, amely elnehezült a beleragadt szemcséktől. Mélyet sóhajtott, élvezte, hogy végre tisztán lélegezhet. Indulni készült, bár szívesebben várt volna még itt egy kicsit az ítélkezés helyett. Lába elzsibbadt, ezért a tevéje oldalán keresett támaszt. Az állat felmordult gazdája érintésére, majd fejét rázva felegyenesedett. A társaság többi tagja is követte példájukat.
A dűnék oldalán csak lassan tudtak leereszkedni az ősök szent emlékművéhez. Egy kisebb falu méretű körben egymástól karnyújtásnyira óriási tükrök meredtek az ég felé szemkápráztatóan csillogva a napfényben. Felületük olyan sima volt, hogy tartósan még a finom homok sem telepedett meg rajtuk. Ennek ellenére az őrzők minden nap kifényesítették őket; most is gyorsan nekiláttak a munkának. Csak a saját dolgukkal törődtek, ügyet sem vetettek Ramalra és elhaladó kíséretére, feladatuk véget ért azzal, hogy jelentették a lázadó táborhelyét. Innentől kezdve már jobban érdekelte őket, hogy mikor ér a faluba a következő karaván, ami alamizsnát hoz nekik. Régen még a legszegényebb családok is rendszeresen adakoztak és zarándokok seregétől volt hangos a völgy, de manapság egyre kevesebb felajánlás érkezett. Az őrzők törzse mégis inkább szomjan halt volna, semmint elköltözzön. Ez a nép igen komolyan vette a kötelességeit, hiszen egyebük – amit igazán a sajátjuknak nevezhetnének – nem volt.
Annak ellenére, hogy már senki sem tudta, az ősök miért építették a Tükörerdőt, a rendben tartásának módja és felelőssége generációról generációra öröklődött. Csak a szent bölcsek őriztek homályos legendákat arról, hogyan ejti fogva a nap sugarait a középen magasodó torony, de amint a történetek magyarázására került sor, rögtön összevesztek. Mégis ki akarná összegyűjteni a fényt, ha a nap úgyis felkel minden hajnalon?
Ramal amint kézhez kapta az őrzők jelentését, útra kelt, hogy elfogja az esküszegőt, a törzsfőnök azonban leghűségesebb embereivel együtt kicsúszott a markából. A sivatag mélyén könnyen elveszíthették volna a nyomát, így Ramal sosem örült még annyira rossz időnek, mint most, annak a tomboló homokviharnak, amely végül elvágta ellenségük menekülési útját. A lázadó a tükrök közt keresett menedéket a szél ellen, az üldözők pedig szétváltak, és azonnal bekerítették az ősi emlékhelyet. Az esküszegő innen már nem juthatott ki élve, ezt ő is nagyon jól tudta. Várni fog ránk...


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése